Contacteer ons »

Vier Winden – Sint-Jans-Molenbeek

Over dit project

 

Sint-Jans-Molenbeek

In het centrum van het lage deel van Sint-Jans-Molenbeek schermde dit gebouw de binnenplaats af van de Merchtemsesteenweg, waaraan de school is gelegen. Doelstelling was het gebouw te openen naar de publieke ruimte en de private ruimte van de school hiermee te laten communiceren. De binnenplaats werd visueel en fysiek toegankelijk gemaakt.

Boven op het bestaande gebouw werd een sporthal gebouwd, achter het gebouw werd de luifel uitgebreid en voorzien van een daktuin.

Het gebouw kreeg een nieuwe huid en werd voorzien van de nodige technologie ter garantie van een gezond binnenklimaat en dit volgens de principes van het “ Passief bouwen “.

Voor het Brussels Instituut voor Milieubeheer is dit een voorbeeldgebouw.

Delen:

Datum
Categorie
Architectuur