Contacteer ons »

Telefoon

32 2 261 08 01

E-mail

info@plan-a.be

Ons hoofdkantoor

Kareelbakkerijstraat 23

1853 Strombeek-Bever

Plan A, uw architectenbureau

Plan A is een ervaren architectenbureau gespecialiseerd in moderne nieuwbouwwoningen, complexe verbouwingen en grote renovatiedossiers voor particulieren, bedrijven en de overheid. We houden van duurzame ontwerpen met de juiste ruimtelijke spanning binnen de uitgezette lijnen van uw wensen en uw budget.

Met meer dan 15 jaar ervaring heeft Plan A een indrukwekkend portfolio gerealiseerd met diverse projecten in de ruime regio rond Brussel, Leuven, Tienen en Mechelen.
Waarom Plan A? Wij hebben de expertise, de ervaring en het team dat met volle goesting morgen aan uw project begint.

Onze expertises

Plan A architecten voor nieuwbouw en renovatie van woningen, kantoren, privépraktijken en overheidsprojecten in de ruime regio rond Brussel, Leuven, Tienen en Mechelen.

De interieurarchitecten van Plan A ontwerpen een interieur op maat voor particuliere woningen, privépraktijken en bedrijfsgebouwen – regio Brussel, Leuven, Tienen en Mechelen.

Plan A is uw specialist voor stabiliteitsstudies, rioleringskeuring, veiligheidscoördinatie en coördinatie van bouwprojecten bij nieuwbouw en renovatie. Kies voor ervaring!

Energievriendelijk, duurzaam en bewust bouwen is
cruciaal, maar architectuur moet ook een ziel hebben en
het verhaal van de bewoner vertellen

Onze Projecten

Deze patiowoning optimaliseert de relatie tussen binnen en buiten. Ze keert zich ietwat af van de omgeving en organiseert alle functies rond de patio die…

bekijk dit project »bekijk dit project »zoom
logo plan-a

Woning M

Deze patiowoning optimaliseert de relatie tussen binnen en buiten. Ze keert zich ietwat af van de omgeving en organiseert alle functies rond de patio die ervoor zorgt dat alle ruimten optimaal worden uitgelicht, zonder aan intimiteit in te boeten. Voor de bekleding van de volumes werd gekozen voor een recuperatie-baksteen, een knipoog naar de hoeves in de omgeving.

Delen:

In het centrum van het lage deel van Sint-Jans-Molenbeek schermde dit gebouw de binnenplaats af van de Merchtemsesteenweg, waaraan de school is gelegen. Doelstelling was…

bekijk dit project »bekijk dit project »zoom
logo plan-a

Vier Winden – Sint-Jans-Molenbeek

 

Sint-Jans-Molenbeek

In het centrum van het lage deel van Sint-Jans-Molenbeek schermde dit gebouw de binnenplaats af van de Merchtemsesteenweg, waaraan de school is gelegen. Doelstelling was het gebouw te openen naar de publieke ruimte en de private ruimte van de school hiermee te laten communiceren. De binnenplaats werd visueel en fysiek toegankelijk gemaakt.

Boven op het bestaande gebouw werd een sporthal gebouwd, achter het gebouw werd de luifel uitgebreid en voorzien van een daktuin.

Het gebouw kreeg een nieuwe huid en werd voorzien van de nodige technologie ter garantie van een gezond binnenklimaat en dit volgens de principes van het “ Passief bouwen “.

Voor het Brussels Instituut voor Milieubeheer is dit een voorbeeldgebouw.

Delen:

Het gaat om het organiseren en inrichten van een deel van het Dolce-hotel in de bossen van La Hulpe als Europees trainingscenter van bosbouwer en…

bekijk dit project »bekijk dit project »zoom
logo plan-a

SCA Buggenhout

 

Voor dit project werd Plan A gevraagd door architect Paul De Boelpaep om dit samen met hem te gaan ontwerpen en uitvoeren.
Het gaat om het organiseren en inrichten van een deel van het Dolce-hotel in de bossen van La Hulpe als Europees trainingscenter van bosbouwer en papierverwerker SCA Packaging.
In een zeer open structuur werd de mogelijkheid gecreëerd in grote en kleine groepen deel te nemen aan lezingen, workshops, …
Een evenwichtig geheel waar natuurlijke materialen en moderne technologie leiden tot ruimten op mensenmaat.

Delen:

Voor het herinrichten van de foyer van CC Den Egger in Scherpenheuvel werd een wedstrijd uitgeschreven. Plan A won de wedstrijd. Het gebouw van Den…

bekijk dit project »bekijk dit project »zoom
logo plan-a

Den Egger Scherpenheuvel

 

Voor het herinrichten van de foyer van CC Den Egger in Scherpenheuvel werd een wedstrijd uitgeschreven. Plan A won de wedstrijd. Het gebouw van Den Egger, een ontwerp van Zjef Van Uytsel, werd anders geconcipieerd dan het later bleek gebruikt te worden. Wanneer het gebouw slechts ten dele werd gebruikt, gaf het een ietwat kille desolate indruk. Wij vonden dit een nadeel, maar tevens – afhankelijk van situaties – een voordeel. We brachten een aantal elementen in de ruimte die in staat zijn de ruimte te breken, akoestisch te verbeteren en op te delen. Zo ontstaan ruimtes die kunnen variëren in sfeer tussen een marktplaats en een jazzcafé.

Delen:

Voor de herinrichting van het restaurant werd er teruggegrepen naar bestaande basismaterialen, waar mogelijk in geluidsabsorberende uitvoering. Net als voor de keuken zijn puur en…

bekijk dit project »bekijk dit project »zoom
logo plan-a

’t Land aan den overkant – Leuven

 

Voor de herinrichting van het restaurant werd er teruggegrepen naar bestaande basismaterialen, waar mogelijk in geluidsabsorberende uitvoering. Net als voor de keuken zijn puur en ongecompliceerd de kernpunten in concept en uitvoering.

Kleuren en materialen werden tot een minimum beperk om rust uit te stralen en tevens een kader te creëren voor variërende decoratieve elementen.

Project in samenwerking met Marijke Dejonghe.

Delen:

Het gaat hier om een industrieel pand dat een laatste gebruik kende als sanitair bedrijf met kantoorfunctie, ateliers, stockage en show-room. De bouwheer, vzw Tonuso…

bekijk dit project »bekijk dit project »zoom
logo plan-a

Boykot – Anderlecht

 

Het gaat hier om een industrieel pand dat een laatste gebruik kende als sanitair bedrijf met kantoorfunctie, ateliers, stockage en show-room.

De bouwheer, vzw Tonuso kocht dit pand aan teneinde hier opvang te kunnen verzorgen voor jongens binnen de bijzondere jeugdzorg.

Het pand maakt deel uit van een dens bouwblok met een zeer gemengd karakter, zowel wat betreft vorm als wat betreft functie. Industrie, ambachten en wonen bestaan er naast elkaar en door het dicht bouwen van de binnengebieden ontstond een onoverzichtelijk, donker en weinig kwaliteitsvol stedenbouwkundig geheel.

De overheid heeft zichzelf als doel gesteld de binnengebieden zoveel mogelijk onbebouwd te laten of te krijgen, wat een correcte houding kan zijn. Een andere realiteit is natuurlijk de gebouwde werkelijkheid waarvan iedere vierkante meter wordt betaald.

Door het strategisch slopen van bepaalde gebouwdelen en deze gedeeltelijk te vervangen door nieuwe werd een kader gecreëerd waarbinnen het idee van het binnengebied als rustruimte werd verenigd met de nood aan oppervlakte bij de bouwheer.

Delen:

Voor de Colorawinkel in Grimbergen werd een appartementsgebouw aan de straatzijde gesloopt, waarna de oervorm van de loods die reeds lang op deze plaats stond…

bekijk dit project »bekijk dit project »zoom
logo plan-a

Colora – Grimbergen

 

Voor de Colorawinkel in Grimbergen werd een appartementsgebouw aan de straatzijde gesloopt, waarna de oervorm van de loods die reeds lang op deze plaats stond vrij kwam te staan.
Door de structuur opnieuw tot vorm te verheffen en het geheel van een glazen voorzetgevel te voorzien was de klus geklaard. Een ode aan de schoonheid van “de loods”.
Het gebouw werd sober afgewerkt en de technieken werden sculptuur.

Delen:

Een vroegere dokterswoning, ad hoc omgebouwd tot appartement en studentenkoten werd volledig opengewerkt en verbouwd tot eengezinswoning. Het gelijkvloers is opengetrokken naar de tuin, en…

bekijk dit project »bekijk dit project »zoom
logo plan-a

Woning B – Leuven

 

Een vroegere dokterswoning, ad hoc omgebouwd tot appartement en studentenkoten werd volledig opengewerkt en verbouwd tot eengezinswoning.

Het gelijkvloers is opengetrokken naar de tuin, en georganiseerd rond de centrale trap.

Overal in de woning is er een link met de tuin, zicht op de Abdij van ’t Park of het groen van de aangrenzende Philipssite.

De hoge plafonds van het gelijkvloers en een vide boven de eetkamer zorgen voor een open en ruimtelijk gevoel.

Verticale uitsnijdingen in de gevel (crepi op isolatie), laten het daglicht royaal binnen in de woning en vormen een kader voor de idyllische vergezichten op de Abdij en haar domein.

Delen:

Voor het herinrichten van de foyer van CC Den Egger in Scherpenheuvel werd een wedstrijd uitgeschreven. Plan A won de wedstrijd. Het gebouw van Den…

bekijk dit project »bekijk dit project »zoom
logo plan-a

Woning C – Kapelle-op-den-bos

 

Voor deze verbouwing was het de wens van de bouwheer een “villa in de rij” te creëren. Als architect vonden wij dat er een eenheid moest worden gecreëerd tussen het oude en het nieuwe deel, dat beiden werden vervlochten.
Om licht op verschillende bouwdieptes het bouwvolume te laten penetreren werden de verschillende ruimtes rond de centrale lichtkoker geschrankt.
De nieuwe volumes werden bekleed met zwarte baksteen en witte buitenpleister, waar respectievelijk absorptie en reflectie van licht werden gewenst.

Delen:

Van deze sierlijke Waals Brabantse hoeve worden schuur en hoofdvolume gerestaureerd. Beide volumes staan in een hoek van 90° rond de vroegere binnenplaats en rozentuin.Het…

bekijk dit project »bekijk dit project »zoom
logo plan-a

Woning CL – Ramillies

 

Van deze sierlijke Waals Brabantse hoeve worden schuur en hoofdvolume gerestaureerd.
Beide volumes staan in een hoek van 90° rond de vroegere binnenplaats en rozentuin.Het volume dat als scharnier tussen beide staat heeft in het verleden enkele misplaatste ingrepen ondergaan en wordt grondig verbouwd.
Het wordt opengetrokken aan de drie gevels om de woning te verbinden met binnenplaats, terras en tuin. Aan de binnenkoer vormt een glazen wand de link tussen woning en schuur.
Aan de achterzijde markeert een groot kader met ramen over drie bouwlagen de overgang tussen de statische gevel van het oorspronkelijke huis en het te verbouwen volume.

Delen:

Grimbergen werd ooit aan de achterzijde uitgebreid met een keuken en een berging/toilet. Deze werden vakkundig tussen tuin en leefruimten geplaatst. De eerste beslissing was…

bekijk dit project »bekijk dit project »zoom
logo plan-a

Woning D – Grimbergen

 

Grimbergen werd ooit aan de achterzijde uitgebreid met een keuken en een berging/toilet. Deze werden vakkundig tussen tuin en leefruimten geplaatst.

De eerste beslissing was dit bouwsel te slopen en het geheel te herschikken.

In tweede instantie werd beslist hoe het nieuw aangebouwde deel er moest gaan uitzien. Om de hernieuwde relatie met de tuin in de verf te zetten werd gekozen voor een maximaal beglaasd volume voor de leefruimte. De keukenberging en de dakranden werden afgewerkt met een zinken bekleding.

Delen:

Deze lage-energiewoning blinkt uit in eenvoud, zowel wat betreft opbouw van de verschillende ruimten, als in materiaalgebruik. De voorgevel met gesloten karakter (noordelijke oriëntatie) leende…

bekijk dit project »bekijk dit project »zoom
logo plan-a

Woning Dl – Boortmeerbeek

Deze lage-energiewoning blinkt uit in eenvoud, zowel wat betreft opbouw van de verschillende ruimten, als in materiaalgebruik.

De voorgevel met gesloten karakter (noordelijke oriëntatie) leende zich tot een compositie van in- en uitspringende volumes, die de massiviteit doorbreken en tegelijkertijd benadrukken. Een accentuering en verheerlijking van het materiaal baksteen.

Hiermee contrasterend opent de achtergevel zich volledig naar de tuin en biedt ook vanop de verdieping zicht op het groene, achterliggende gebied.

Delen:

In de zoveelste weinig creatief georganiseerde verkaveling probeert deze woning te ontsnappen aan een aantal stereotiepen. Zo wordt er vertoefd op de eerste verdieping en…

bekijk dit project »bekijk dit project »zoom
logo plan-a

Woning R – Humbeek

In de zoveelste weinig creatief georganiseerde verkaveling probeert deze woning te ontsnappen aan een aantal stereotiepen. Zo wordt er vertoefd op de eerste verdieping en bevinden slaapkamers en badkamers zich op het gelijkvloers.

De eerste verdieping is ontdaan van alle balast, waardoor een volledig open ruimte met mezzanine ontstond onder de typerende dakvorm. Ondanks het geringe aantal m² lijkt de woonruimte grenzeloos.

Delen:

Het gaat om een vrijstaande woning in Grimbergen, waar werd gekozen voor een eenvoudig plan, een eenvoudig volume en zachte materialen. De bruine baksteen sokkel…

bekijk dit project »bekijk dit project »zoom
logo plan-a

Woning K – Grimbergen

Het gaat om een vrijstaande woning in Grimbergen, waar werd gekozen voor een eenvoudig plan, een eenvoudig volume en zachte materialen.
De bruine baksteen sokkel draagt een volume bekleed met cederhout.
De ramen bestaan uit Padoek, een hardere houtsoort dan ceder, die op gelijkaardige wijze vergrijst.

Delen:

Het gaat om een vrijstaande woning in Grimbergen, waar werd gekozen voor een eenvoudig plan, een eenvoudig volume en zachte materialen. De bruine baksteen sokkel…

bekijk dit project »bekijk dit project »zoom
logo plan-a

Woning L – Ganshoren

Het gaat om een vrijstaande woning in Grimbergen, waar werd gekozen voor een eenvoudig plan, een eenvoudig volume en zachte materialen.
De bruine baksteen sokkel draagt een volume bekleed met cederhout.
De ramen bestaan uit Padoek, een hardere houtsoort dan ceder, die op gelijkaardige wijze vergrijst.

Delen:

Het gaat om een vrijstaande eengezinswoning op het laatste lot van een verkaveling in een landelijke omgeving. Aangezien context bij de conceptie van de woning…

bekijk dit project »bekijk dit project »zoom
logo plan-a

Woning MA – Ternat

Het gaat om een vrijstaande eengezinswoning op het laatste lot van een verkaveling in een landelijke omgeving. Aangezien context bij de conceptie van de woning niet bestond, is de woning gegroeid uit de eisen van de bouwheer en de wens van de architect een autonoom stuk architectuur neer te zetten. Om de abstractie te benadrukken werd gekozen voor één materiaal dat de volumes doet spreken.
Delen:

Deze patiowoning optimaliseert de relatie tussen binnen en buiten. Ze keert zich ietwat af van de omgeving en organiseert alle functies rond de patio die…

bekijk dit project »bekijk dit project »zoom
logo plan-a

Woning ME – Kalken

Deze patiowoning optimaliseert de relatie tussen binnen en buiten.

Ze keert zich ietwat af van de omgeving en organiseert alle functies rond de patio die ervoor zorgt dat alle ruimten optimaal worden uitgelicht, zonder aan intimiteit in te boeten.

Voor de bekleding van de volumes werd gekozen voor een recuperatie-baksteen, een knipoog naar de hoeves in de omgeving.

Delen:

Verbouwing van een “vrijstaande driegevelwoning”. De vraag was de woning uit te breiden door de bestaande garage te verhogen en in de nieuw ontstane ruimtes…

bekijk dit project »bekijk dit project »zoom
logo plan-a

Woning O – Londerzeel

Verbouwing van een “vrijstaande driegevelwoning”. De vraag was de woning uit te breiden door de bestaande garage te verhogen en in de nieuw ontstane ruimtes een aantal extra kamers te organiseren.

Door de vorm van het terrein werd gekozen de woning richting de naastliggende tuin te oriënteren.

Dit resulteert in een uitbreiding met een gelijkaardig volume als dit van de oorspronkelijke woning, weliswaar zonder zadeldak en bepleisterd in plaats van voorzien van een gevelsteen.

Tussen de twee volumes bevindt zich een beglaasde overgangsruimte tussen links en rechts, die tevens de bezoeker een zicht geeft op de achterliggende weilanden.

Delen:

Vrijstaande woning op een breed, doch ondiep terrein. Om voldoende tuin te vrijwaren werd ook breed en ondiep gebouwd. Het spel van lijnen op verschillende…

bekijk dit project »bekijk dit project »zoom
logo plan-a

Woning S – Blaasveld

Vrijstaande woning op een breed, doch ondiep terrein.

Om voldoende tuin te vrijwaren werd ook breed en ondiep gebouwd. Het spel van lijnen op verschillende assen, die we in heel de woning terugvinden vindt haar oorsprong in de vorm van de kavel.

Delen:

Deze vrijstaande nieuwbouwwoning huisvest de woning en een praktijkgedeelte van een van de vennoten van Plan A. De woning is gebouwd naar passiefstandaard. De grote…

bekijk dit project »bekijk dit project »zoom
logo plan-a

Woning ST – Halle

Deze vrijstaande nieuwbouwwoning huisvest de woning en een praktijkgedeelte van een van de vennoten
van Plan A.

De woning is gebouwd naar passiefstandaard. De grote glaspartij in de voorgevel (zuidzijde) zorgt ervoor dat het zonlicht via een vide tot diep in de woning kan binnendringen.

De invallende lichtstroom wordt benadrukt door de grafietkleurige band die het basisvolume insnijdt.

De massieve basis (cellenbeton en betonvloeren) wordt ingepakt met een houtsketelstructuur die ingeblazen wordt met gerecycleerde papiervlokken.

Delen:

Voor de verbouwing van deze vrijstaande woning aan de rand van het Buggenhoutse bos werd gezocht naar kwaliteit in de volumes die door de jaren…

bekijk dit project »bekijk dit project »zoom
logo plan-a

Woning V – Buggenhout

Voor de verbouwing van deze vrijstaande woning aan de rand van het Buggenhoutse bos werd gezocht naar kwaliteit in de volumes die door de jaren heen waren bij elkaar gebouwd.

Hoewel het eindresultaat dit niet laat vermoeden werd een groot deel van het oorspronkelijke bewaard. Alleen werd de aaneenschakeling van onoverzichtelijke ruimtes vakkundig opengebroken tot de openheid die er heerst.

Het geheel werd ingepakt en een isolatielaag en in drie tinten bepleisterd.

Het lijkt nieuwbouw, doch zou nooit een nieuwbouw kunnen zijn.

Delen:

Architecten Brussel

Bent u op zoek naar architecten? Brussel is de plaats waar u uw nieuwbouw- of renovatieproject tot ontplooiing wilt laten komen? Dan is architectenbureau Plan A de partner die u zoekt. We zijn gevestigd in Strombeek-Bever en hebben met meer dan vijftien jaar ervaring een indrukwekkend portfolio gerealiseerd met diverse projecten in de ruime regio rond Brussel en ook rond Leuven, Tienen en Mechelen. We zetten onze schouders onder moderne nieuwbouwwoningen, complexe verbouwingen en grote renovatiedossiers voor particulieren, bedrijven en de overheid. Of u nu een budgetvriendelijke eengezinswoning wilt, een intelligent ontworpen kangoeroewoning of een duurzame luxueuze villa met strak design, bij Plan A wordt uw droomwoning op papier gezet én in de realiteit gebouwd. Ook voor ontwerp en uitvoering van privépraktijken en bedrijfsgebouwen voor KMO’s, nieuwbouwprojecten en complexe renovaties in de cultuur-, onderwijs- en zorgsector kunt u rekenen op de ervaring en expertise van Plan A architecten.

 

Van ontwerp tot uitvoering met Plan A architecten

Bij Plan A kunt u niet enkel terecht voor architectuur, maar ook voor stabiliteitsstudies, rioleringskeuring, veiligheidscoördinatie en coördinatie van bouwprojecten bij nieuwbouw en renovatie én voor interieurarchitectuur. Voor privépraktijken en kantoren is het van belang om vanuit een totaalplaatje uw zaak te bekijken en alle ruimtes zodanig op elkaar af te stemmen dat alle parameters uw zaak ten goede komen. Ook voor privéwoningen versterken materiaalkeuzes en inrichting het architecturale ontwerp. Plan A architecten Brussel (en omstreken!) helpen u voor een uniek interieurontwerp, volledig op maat en met oog voor kwaliteit en de details.

 

Maak kennis met het team van Plan A

Als u op zoek bent naar architecten Brussel, bent u welkom bij Plan A. Ons team bestaat uit een gezonde mix van architecten met jarenlange ervaring én jong talent. Knowhow en expertise, out-of-the-box denken, kennis van de bouwmarkt, technisch inzicht en coördinatietalent, daar kunt u op rekenen bij Plan A. Interesse in onze diensten? Contacteer ons dan vrijblijvend voor een gesprek.