Contacteer ons »

Werkwijze

Welkom bij Plan A waar u zonder zorgen kan bouwen, verbouwen en renoveren door onze methodische aanpak die u volledig en transparant begeleidt doorheen het proces.

Stap 1:

De grote W-vragen

Waar en waarom gaat u bouwen of verbouwen, wie moet er wonen en wat voor levensstijl heeft u. Wat zijn uw wensen en wat vindt u belangrijk? Plan A stelt veel vragen en luistert zodat we alle parameters correct in kaart kunnen brengen. Ideeën worden uitgewisseld en klanten proeven van onze stijl en onze werking. Na het eerste gesprek ontvangt u een mail met de volledige briefing.

Stap 2:

Ready? Steady? Go!

Wilt u graag met Plan A in zee gaan? Perfect! Wij vliegen er meteen in, vragen de bouwvoorschriften op en beginnen aan een voorontwerp in 3D. Wanneer het ontwerp klaar is, plannen we een persoonlijk gesprek zodat we uitgebreid uw project kunnen bespreken. We nemen nota van elke opmerking en starten met het finetunen.

Stap 3:

Wat gaat dat kosten?

Een belangrijke vraag die we ter harte nemen. Plan A werkt zo transparant mogelijk en maakt een gedetailleerde kostenraming opgesplitst in verschillende posten: werforganisatie, grondwerken, funderingen, materialen, ruwbouw, technieken tot de volledige afwerking. Budget en ereloon worden tot in de puntjes uitgewerkt en toegelicht.

Stap 4:

Definitief bouwplan

Contract getekend? Dan starten we met de gedetailleerde uitwerking van het plan. Het hele plaatje moet kloppen. Plan A houdt de focus en het engagement op het project en onze klanten hakken op hun eigen tempo de knopen door. We doorlopen het hele proces samen. Het voorontwerp groeit uit tot een definitief ontwerp.

Stap 5:

Bouwvergunning aanvragen

Plan a maakt de bouwaanvraag en het aanbestedingsdossier klaar en voert alle noodzakelijke technische studies uit zoals een stabiliteitsstudie en een EPB-verslaggeving. Plan A neemt de volledige administratieve papiermolen met plezier op zich zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het verkrijgen van de nodige vergunningen.

Stap 6:

De eerste steen

 

De werfopvolging, het aansturen van de aannemers, de planning en de budgetten. Alles wordt nauw opgevolgd door Plan A. Daar zijn we sterk in! We werken met betrouwbare partners die we samen met onze klanten kiezen en schatten in welke experts kunnen bijdragen tot de uitvoering van het project. Budget en- kwaliteitswinst voor onze klant verzekerd!

Stap 7:

Welkom in uw
nieuwe woning!

Na een rondgang met de klant levert Plan A een afgewerkt en instapklaar project af en zorgen we voor een schriftelijke formele oplevering.

Stap 8:

Interieurinrichting
(optioneel)

De ontwerpen van Plan A zijn nooit louter toegespitst op het exterieur, want dat laat zich niet loskoppelen van het interieur. de sfeer en de stijl van de buitenkant worden doorgetrokken naar de inrichting zodat alles in harmonie is. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan een vlotte circulatie tussen de verschillende ruimtes en de materiaalkeuzes. Uiteraard is deze service optioneel.