Contacteer ons »

Architectuur

U droomt van een strakke moderne nieuwbouwwoning met een persoonlijke touch?

U staat voor een complexe renovatie waarin oud en nieuw verenigd moeten worden?

U wilt een functioneel, duurzaam en budgetvriendelijk kantoorgebouw realiseren?

U zoekt een betrouwbare architect en ervaren partner voor overheidsopdrachten?

De architecten van Plan A zijn er helemaal klaar voor!

Maar eerst koffie… Plan A zit samen met u aan tafel om te overlopen wat uw timing, plannen, wensen en budgetten zijn. We bespreken de indeling en stijl, bestuderen de bouwvoorschriften, bekijken externe omgevingsfactoren en vertalen dit naar een concreet en gepersonaliseerd ontwerp. We schetsen en ontwerpen tot uw nieuwbouw of renovatieproject de juiste connectie maakt met de omgeving en de opdrachtgever. Elk design moet een totaalbeleving zijn die de bewoner beroert. Laat dit nu net ons kerntalent zijn!

Plan A, dat is kiezen voor:

  • Ontwerpen die de identiteit van onze klanten weerspiegelen
  • Maatwerk tot in het kleinste detail
  • Een strikte planning- & budgetopvolging
  • Eén centraal aanspreekpunt van begin tot einde
  • Zorgeloos bouwen of verbouwen
  • Slapen op beide oren

Particulieren

Van een budgetvriendelijke ééngezinswoning voor jonge koppels tot een intelligent ontworpen kangoeroewoning, van een duurzame luxueuze villa met een strak design tot een doordachte verbouwing van een stadswoning… bij Plan A zit uw huis als gegoten!

Bedrijven

Plan A versterkt het imago van uw zaak met een sterk ontwerp: van privépraktijken voor vrije beroepen zoals een tandarts, dokter, kinesist of psycholoog tot bedrijfsgebouwen voor KMO’s. Kies voor de full service en duurzame ontwerpen van Plan A.

Openbare gebouwen

Een ervaren architectenbureau voor nieuwbouwprojecten of complexe renovaties in de  cultuur-, onderwijs- en zorgsector? Perfect! Plan A rolt de mouwen op en begint alvast te schetsen. Kiezen voor Plan A, dat is kiezen voor een masterplan met krachtige visualisaties.

Gerelateerde projecten

Architectuur

Deze patiowoning optimaliseert de relatie tussen binnen en buiten. Ze keert zich ietwat af van de omgeving en organiseert alle functies rond de patio die…

bekijk dit project »bekijk dit project »zoom
logo plan-a

Woning M

Deze patiowoning optimaliseert de relatie tussen binnen en buiten. Ze keert zich ietwat af van de omgeving en organiseert alle functies rond de patio die ervoor zorgt dat alle ruimten optimaal worden uitgelicht, zonder aan intimiteit in te boeten. Voor de bekleding van de volumes werd gekozen voor een recuperatie-baksteen, een knipoog naar de hoeves in de omgeving.

Delen:

Architectuur

In het centrum van het lage deel van Sint-Jans-Molenbeek schermde dit gebouw de binnenplaats af van de Merchtemsesteenweg, waaraan de school is gelegen. Doelstelling was…

bekijk dit project »bekijk dit project »zoom
logo plan-a

Vier Winden – Sint-Jans-Molenbeek

 

Sint-Jans-Molenbeek

In het centrum van het lage deel van Sint-Jans-Molenbeek schermde dit gebouw de binnenplaats af van de Merchtemsesteenweg, waaraan de school is gelegen. Doelstelling was het gebouw te openen naar de publieke ruimte en de private ruimte van de school hiermee te laten communiceren. De binnenplaats werd visueel en fysiek toegankelijk gemaakt.

Boven op het bestaande gebouw werd een sporthal gebouwd, achter het gebouw werd de luifel uitgebreid en voorzien van een daktuin.

Het gebouw kreeg een nieuwe huid en werd voorzien van de nodige technologie ter garantie van een gezond binnenklimaat en dit volgens de principes van het “ Passief bouwen “.

Voor het Brussels Instituut voor Milieubeheer is dit een voorbeeldgebouw.

Delen:

Interieur

Het gaat om het organiseren en inrichten van een deel van het Dolce-hotel in de bossen van La Hulpe als Europees trainingscenter van bosbouwer en…

bekijk dit project »bekijk dit project »zoom
logo plan-a

SCA Buggenhout

 

Voor dit project werd Plan A gevraagd door architect Paul De Boelpaep om dit samen met hem te gaan ontwerpen en uitvoeren.
Het gaat om het organiseren en inrichten van een deel van het Dolce-hotel in de bossen van La Hulpe als Europees trainingscenter van bosbouwer en papierverwerker SCA Packaging.
In een zeer open structuur werd de mogelijkheid gecreëerd in grote en kleine groepen deel te nemen aan lezingen, workshops, …
Een evenwichtig geheel waar natuurlijke materialen en moderne technologie leiden tot ruimten op mensenmaat.

Delen:

Interieur

Voor het herinrichten van de foyer van CC Den Egger in Scherpenheuvel werd een wedstrijd uitgeschreven. Plan A won de wedstrijd. Het gebouw van Den…

bekijk dit project »bekijk dit project »zoom
logo plan-a

Den Egger Scherpenheuvel

 

Voor het herinrichten van de foyer van CC Den Egger in Scherpenheuvel werd een wedstrijd uitgeschreven. Plan A won de wedstrijd. Het gebouw van Den Egger, een ontwerp van Zjef Van Uytsel, werd anders geconcipieerd dan het later bleek gebruikt te worden. Wanneer het gebouw slechts ten dele werd gebruikt, gaf het een ietwat kille desolate indruk. Wij vonden dit een nadeel, maar tevens – afhankelijk van situaties – een voordeel. We brachten een aantal elementen in de ruimte die in staat zijn de ruimte te breken, akoestisch te verbeteren en op te delen. Zo ontstaan ruimtes die kunnen variëren in sfeer tussen een marktplaats en een jazzcafé.

Delen:

Plan A staat voor 100% projectintegratie

Plan A begeleidt het hele bouw- of renovatieproces van A tot Z… mét een plus. Wij zorgen voor goede vakmannen en kiezen samen met u de kleuren en materialen voor de ruwbouw, afwerking en zelfs de inrichting. Omdat we het complete plaatje overzien, kunnen we de interieurplannen afstemmen op de bouwfase en de technische vereisten.